Λαυρεωτική Φωνή
Δημοτικά Συμβούλια
Top
Image Alt

Λαυρεωτική Φωνή

  /  ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ   /  Τροπολογία για παράταση στην αναστολή εξέτασης των ενστάσεων μετά από πιέσεις του βουλευτή Ανατολικής Αττικής Βασιλείου Οικονόμου
Βασίλης Οικονόμου

Τροπολογία για παράταση στην αναστολή εξέτασης των ενστάσεων μετά από πιέσεις του βουλευτή Ανατολικής Αττικής Βασιλείου Οικονόμου

Η επιμονή που επέδειξε ο βουλευτής Ανατ. Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασιλειος Οικονόμου και οι πιέσεις που αποδεδειγμένα άσκησε στους αρμόδιους υπουργούς απέδωσαν καρπούς και έτσι οι ιδιοκτήτες πλήθους ακινήτων στη Σαρωνίδα αλλά και σε περιοχές του Δήμου Λαυρεωτικής τελικά δεν θα υποστούν τη δοκιμασία της εκδίκασης ενστάσεων σε βάρος του από το ελληνικό δημόσιο το οποίο αμφισβητεί – παραλόγως είναι η αλήθεια – τις περιουσίες τους.

Η διαδικασία εξέτασης ενστάσεων για τους πρώτους 60 ιδιοκτήτες επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, σε κτίριο της πρ. Σχολής Ευελπίδων, όμως κάτι τέτοιο θα αναβληθεί αφού τα επόμενα εικοσιτετράωρα (και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 19/10/2020) ο υφυπουργός Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλος θα καταθέσει τροπολογία, στο σ/ν του υπουργείου Οικονομικών με τον τίτλο «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας», που θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη 22/10 και με την οποία θα αναστέλλονται οι εκδικάσεις των ενστάσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας έως τις 29/1/2021.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας δεσμεύθηκε να φέρει το αργότερο έως τη λήξη της προθεσμίας, ρύθμιση για τους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού αλλά και για κάθε άλλο δήμο που αντιμετωπίζει παρόμοια θέματα.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο