Λαυρεωτική Φωνή
Δημοτικά Συμβούλια
Top
Image Alt

Λαυρεωτική Φωνή

  /  ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ   /  Πρώτη Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής με θέμα «Πολιτικές Εξελίξεις στις ΗΠΑ και Ελληνοτουρκικές σχέσεις»
ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής

Πρώτη Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής με θέμα «Πολιτικές Εξελίξεις στις ΗΠΑ και Ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε η πρώτη Πολιτική Ακαδημία της ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής με θέμα «Πολιτικές Εξελίξεις στις ΗΠΑ και Ελληνοτουρκικές σχέσεις» και κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο. Συντονίστρια της συζήτησης που ακολούθησε ήταν η Πρόεδρος Ανατολικής Αττικής ΟΝΝΕΔ Όλγα Μαγγανά, ευχαριστώντας τον κύριο Υφυπουργό για την παρουσία του.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος οργανώσεων Αττικής ΟΝΝΕΔ Απόστολος Γούτας ο οποίος συνεχάρη τον κύριο υφυπουργό για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως Υφυπουργό Παιδείας με αρμοδιότητα την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Υπεύθυνος Πολιτικής Ακαδημίας ΟΝΝΕΔ Στέλιος Λεριός προσθέτοντας ότι η πολιτική ακαδημία ολοένα και εξελίσσεται με τις δράσεις που διοργανώνει και η επιλογή του κύριου Υφυπουργού σήμερα αναβαθμίζει το κύρος της Ακαδημίας.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ευχαρίστησε τον κύριο Υφυπουργό για τη συμμετοχή του στην Πολιτική Ακαδημία και συνεχάρη τα στελέχη της Οργάνωσης για τη συμμετοχή τους, ενώ δήλωσε: ότι είναι βέβαιος ότι ο κύριος Υφυπουργός θα ανταπεξέλθει άρτια στα καθήκοντά του και με τη συνεισφορά του θα αλλάξει την εικόνα που έχουμε συνηθίσει στην Ανώτατη εκπαίδευση.

Τον λόγο πήρε ο κύριος Υφυπουργός ο οποίος με την βοήθεια των χαρτών παρουσίασε τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αρχικά παρουσίασε τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ΑΟΖ και την κυπριακή ΑΟΖ δείχνοντάς μας στο χάρτη τα οικόπεδα που έχει παραχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία σε πετρελαϊκές εταιρίες από το 2004. Επί σειρά ετών η Τουρκία εμφάνιζε να απλώνει τις διεκδικήσεις μεταξύ 32ου και 28ου μεσημβρινού, από τις δυτικές ακτές δηλαδή της Κύπρου έως και τις περιοχές νοτίως της Ρόδου, «σβήνοντας» έτσι το Καστελόριζο στην περίπτωση μιας χάραξης θαλασσίων οριοθετήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Καταλήγοντας, επισήμανε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη αντέδρασε με πράξη στις τουρκικές προκλήσεις με την υπογραφή θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο αντίστοιχα και την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ στο Ιόνιο Πέλαγος.

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των στελεχών μας για την ανάσχεση της τουρκικής προκλητικότητας και για την επόμενη μέρα στις σχέσεις μας με την Τουρκία μετά και την ανάληψη της προεδρίας από τον Τζο Μπαιντεν.

Τέλος, με την ιδιότητα του ως υφυπουργός Παιδείας παρουσίασε την πρόθεση της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο που έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση συζητήσαμε την κατάσταση με τα επαγγελματικά δικαιώματα, την ασφάλεια των πανεπιστημίων και τα κολλέγια.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο