Λαυρεωτική Φωνή
Δημοτικά Συμβούλια
Top
Image Alt

Λαυρεωτική Φωνή

  /  ΑΠΟΨΕΙΣ   /  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιτέλους, να επιβραβεύσει τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες
Οικογένεια

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιτέλους, να επιβραβεύσει τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

Το οξύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή τη στιγμή είναι της υπογεννητικότητας. Δεδομένης δε και της οικονομικής κατάστασης από το 2009 και μετά τα νέα ζευγάρια μόλις και μετά βίας σκέφτονται για μόνο ένα παιδί, αναλογιζόμενα το βιοπορισμό του.

Πολύ λίγα έχουν γίνει  από τις κυβερνήσεις, αν οι δράσεις τους δεν κινούνται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, αλλά και τους Δήμους για την ανακούφιση τουλάχιστον οικονομική των οικογενειών με τρία ή περισσότερα παιδιά.

Ίσως λοιπόν έφτασε ώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβει δράση και να δώσει εκτός από ανάσα σε αυτές τις οικογένειες και κίνητρο στις άλλες να μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν την αύξηση των μελών τους…

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και ο Δήμος Κορυδαλλού και μηδενίζει τα δημοτικά τέλη για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Από εμάς ένα μεγάλο μπράβο γι’ αυτή του την πρωτοβουλία και ευχόμαστε το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι…

Παρακάτω παρατίθεται η ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού:

Δήμος Κορυδαλλού

Ο Δήμος Κορυδαλλού, μετά από απόφαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, μηδενίζει τα δημοτικά τέλη για τις τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 30.000€ και για τις πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 40.000€.
Με την απόφαση αυτή απαλλάσσονται οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών (Καθαριότητας – Τέλους ακίνητης περιουσίας – Φωτισμού κτλ) και προφέρεται μία σημαντική οικονομική ανακούφιση σε αυτούς που προσφέρουν τόσα πολλά με την επιλογή της μεγάλης οικογένειας.
Για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι, μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου, Τηλ: 2104990498.

 

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο