Λαυρεωτική Φωνή
Δημοτικά Συμβούλια
Top
Image Alt

Λαυρεωτική Φωνή

  /  ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ   /  Επεισόδια στην Μαλακάσα: Στο πλευρό του Δημάρχου Ωρωπού Πατούλης – Αυγερινός
Μαλακάσα, Επεισόδια

Επεισόδια στην Μαλακάσα: Στο πλευρό του Δημάρχου Ωρωπού Πατούλης – Αυγερινός

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός από την πρώτη στιγμή των επεισοδίων στη Μαλακάσα είχαν διαρκή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ωρωπού όπου του εξέφρασαν την πλήρη συμπαράσταση τους τόσο στον ίδιο όσο και στους πολίτες του Ωρωπού.

Επιπλέον, την επόμενη μέρα των επεισοδίων, την Δευτέρα 1 Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε το γραφείο του Δημάρχου όπου παρουσία Αντιδημάρχων ενημερώθηκε αναλυτικά για την μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Δήμου Ωρωπού καθώς και για την απρόσμενη εξέλιξη των γεγονότων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε, η Δημοτική Αρχή καθώς και οι πολίτες του Δήμου Ωρωπού συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 31/5/2020 στον κόμβο Μαλακάσας για να στηρίξουν τους κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται για τις δυο υπεράριθμες ανοιχτές δομές παράνομων μεταναστών. Καθώς όπως όλα έδειχναν πως θα κυλήσουν ήρεμα και πως η συγκέντρωση θα στείλει τα μηνύματα της, οι δυνάμεις καταστολής έκαναν αλόγιστη και επικίνδυνη χρήση χημικών και δακρυγόνων, επιτιθέμενοι εναντίον μικρών παιδιών και οικογενειών αλλά και κατά του Δημάρχου ο οποίος προσπαθούσε να έρθει σε συνεννόηση μαζί τους και να αποφευχθούν τα επεισόδια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σε δήλωση του προς στην δημοτική αρχή ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση είναι κατακριτέα η αδικαιολόγητη χρήση βίας απέναντι σε πολίτες αλλά και στον ίδιο τον Δήμαρχο, τον πρώτο πολίτη του τόπου. Η διαχείριση του μεταναστευτικού είναι ένα δισεπίλυτο θέμα που απαιτεί την συνεργασία κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών. Πράγματι, η τοπική κοινωνία της Μαλακάσας φαίνεται να σηκώνει ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος μεταναστών έναντι των μόνιμων κατοίκων. Θα πρέπει να γίνει μια πιο δίκαιη κατανομή των μεταναστών στις δομές από την κυβέρνηση με βάση τοπικά-κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια και με κύριο στόχο τη μείωση των φιλοξενούμενων. Ακόμα, οι δομές θα πρέπει να είναι φρουρούμενες επί 24ώρου βάσης, απόλυτα ελεγχόμενες κατά την είσοδο και έξοδο έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι θα παραμένει σταθερός ο αριθμός των φιλοξενούμενων και θα αποφεύγεται η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία όποιων δεν ανήκουν στις συγκεκριμένες δομές.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο