Λαυρεωτική Φωνή
Δημοτικά Συμβούλια
Top
Image Alt

Λαυρεωτική Φωνή

  /  ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ   /  ΟΝΝΕΔ Ανατ. Αττικής: Οι «γαλάζιοι» νέοι τίμησαν με πράξεις την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος! (Φωτός)
ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής

ΟΝΝΕΔ Ανατ. Αττικής: Οι «γαλάζιοι» νέοι τίμησαν με πράξεις την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος! (Φωτός)

Με τον πλέον εμφαντικό τρόπο τίμησαν στελέχη και μέλη της ΟΝΝΕΔ Ανατ. Αττικής, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Δεκάδες «γαλάζιοι» νεολαίοι επέδραμαν την παραλία της Αγίας Μαρίνας Πόρτο Ράφτη παραδίδοντάς την στους λουόμενους πεντακάθαρη, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ότι βρίσκονται διαρκώς σε εγρήγορση για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Οι «γαλάζιοι» εθελοντές μάζεψαν πολλά σκουπίδια κάθε λογής και μάλιστα τα διαχώρησαν σε ανακυκλούμενα και οργανικά δίνοντας ένα ακόμη μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την αναγκαιότητα να επιδεικνύουμε όλοι μας την απαιτούμενη υπευθυνότητα προς όφελος της ίδιας της ζωής και του μέλλοντός μας.

Η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αν. Αττικής, Όλγα Μαγγανά δήλωσε σχετικά: «Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι η φύση δεν μας ανήκει, αντίθετα εμείς ανήκουμε σε αυτή και ζούμε μέσα σε αυτή! Είμαστε μέρος της κι αυτή είναι το σπίτι μας! Η φύση μας δίνει ζωή κι εμείς που διαθέτουμε τη δύναμη, τη συνείδηση και τη νοημοσύνη έχουμε και την ευθύνη να τη διαφυλάξουμε και να την προστατέψουμε! Αυτή είναι η μόνη λογική και πολιτισμένη επιλογή! Χρειάζεται να καταλάβουμε ότι υπέρτατη αξία είναι ο σεβασμός στη φύση που μας δίνει ζωή, η ποιότητα ζωής και η οικολογική ισορροπία. Η επιλογή κι ευθύνη εξαρτώνται από τον καθένα από εμάς, όπως και το μέλλον του πλανήτη μας και του πολιτισμού μας.

Στη δράση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος οργανώσεων Αττικής Απόστολος Γούτας, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής, Δημήτρης Καρράς, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λαυρεωτικής, Μιχάλης Σαλίβερος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ραφήνας, Θοδωρής Σάμιος, η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παιανίας, Λουΐζα Σαββάλα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κορωπίου, Γιώργος Παπαχρήστου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σαρωνικού, Κωνσταντίνος Στάμος, ο τ. πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαρκοπούλου, Θανάσης Λάμπρου, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παλλήνης, Κώστας Μπαλάτσος, ο τομεάρχης νεολαίας της Ακαδημίας Εθελοντισμού Παναγιώτης Σερμπενιάδης και ο υπεύθυνος ΜΑΚΙ Κωνσταντίνος Κεσίδης.

Δημοσιεύστε ένα σχόλιο